Últimes places disponibles ¡inscriu-te ja!

Curiositats de l’anglès que us sorprendran

acadèmia-anglès-sabadell-noia-sorpresa
Això és el que aprendràs aquí📚

L’anglès és un idioma ple de sorpreses i peculiaritats que el fan únic i fascinant. Encara que és una llengua àmpliament parlada i estudiada a tot el món, hi ha moltes dades curioses que fins i tot els parlants més avançats desconeixen. Des de paraules que no tenen rima fins a expressions que han viatjat a través del temps i l’espai, l’anglès és ple de detalls interessants que reflecteixen la seva rica història i evolució.

En aquest post, explorarem algunes d’aquestes curiositats que us sorprendran i us faran veure l’anglès des d’una nova perspectiva. Descobriràs dades divertides, inusuals i aspectes únics de l’idioma que no només enriquiran el teu coneixement, sinó que també et faran apreciar encara més la bellesa i la complexitat d’aquesta llengua global. Prepara’t per a un viatge lingüístic ple de sorpreses! 👍

Per què té tantes paraules prestades l’anglès?

L’anglès és un idioma notablement divers i ric, en gran part a causa de la capacitat per incorporar paraules d’una àmplia varietat de llengües. Al llarg dels segles, l’anglès ha absorbit termes d’idiomes com el francès, el llatí i el nòrdic antic, entre d’altres. Aquesta tendència va començar amb la conquesta normanda el 1066, quan el francès es va convertir en la llengua de la cort i l’administració a Anglaterra, introduint nombroses paraules relacionades amb la llei, la religió i la cultura.

A més del francès, el llatí ha estat una font significativa de vocabulari, especialment als camps de la ciència, la medicina i l’educació. Paraules com a agenda i alumni són exemples clars d’aquesta influència. El nòrdic antic, portat pels víkings, també ha deixat la seva empremta a l’anglès, amb termes quotidians com “sky” (cel) i “window” (finestra).

Exemples de préstecs més recents inclouen ballet del francès i sushi del japonès, que reflecteixen la contínua evolució i adaptació de l’anglès. Aquestes paraules prestades no sols enriqueixen el vocabulari, sinó que també aporten matisos culturals i contextuals que fan de l’anglès un idioma increïblement variat i dinàmic.

Paraules en anglès que no tenen traducció exacta

L’anglès és un idioma ple de paraules que capturen conceptes i emocions de manera única, sovint sense una traducció exacta en altres idiomes. Aquestes paraules no només enriqueixen l’idioma, sinó que també permeten expressar idees i sentiments de manera precisa.

Una daquestes paraules és “serendipity” , que es refereix a l’ocurrència d’esdeveniments afortunats de manera inesperada. Aquest terme es fa servir per descriure aquests moments feliços i sorprenents que semblen succeir per pura casualitat. Per exemple, trobar un vell amic en un lloc inesperat o descobrir un llibre fascinant en una llibreria que no pensaves visitar.

Una altra paraula interessant és “flabbergasted” , que expressa un estat de sorpresa o sorpresa extrema. Quan algú està “flabbergasted”, està tan sorprès que gairebé no es pot creure el que està veient o escoltant. Un exemple d’ús podria ser: “I was flabbergasted when I heard the news” (Estava atònit quan vaig sentir la notícia).

Aquestes paraules, entre moltes altres, afegeixen una riquesa i profunditat a l’anglès que pot ser difícil de replicar en altres idiomes. Permeten als parlants comunicar matisos específics i emocions complexes de manera concisa i efectiva.

Expressions i frases fetes peculiars de l’anglès

acadèmia-anglès-sabadell-frase-anglès

L’anglès és ple d’expressions idiomàtiques que poden semblar curioses o fins i tot desconcertants per als no nadius. Aquestes frases fetes no sols enriqueixen l’idioma, sinó que també reflecteixen aspectes culturals i històrics únics.

Expressions amb animals

Moltes expressions en anglès inclouen referències a animals. Per exemple, “It’s raining cats and dogs” (Està plovent a càntirs) s’utilitza per descriure una pluja molt intensa. Tot i que el seu origen exacte és incert, es creu que podria estar relacionat amb antigues creences mitològiques. Una altra expressió comuna és “A piece of cake” (Un tros de pastís), que vol dir que alguna cosa és molt fàcil de fer. Aquesta frase probablement es va originar al segle XIX, quan els pastissos es donaven com a premis en competicions senzilles.

Expressions quotidianes divertides

L’anglès també té moltes expressions quotidianes que poden semblar divertides. “Break a leg” (Rompre una cama) és una forma de desitjar bona sort, especialment al teatre. El seu origen és incert, però una teoria suggereix que desitjar mala sort en realitat porta bona sort. Una altra expressió és “Spill the beans” (Revelar un secret), que es creu que prové de l’antiga Grècia, on els vots es comptaven usant fesols.

Comparació amb expressions en espanyol

Algunes expressions en anglès no tenen equivalents exactes en espanyol o sonen estranyes en traduir-les. Per exemple, “To kick the bucket” (Estirar la pota) és una forma col·loquial de dir que algú ha mort. Tot i que hi ha una expressió similar en espanyol, la traducció literal no té sentit. Un altre exemple podrà ser, ‘Out of sight, out of mind’, que, encara que té una traducció literal diferent de l’espanyol, és la frase equivalent a la popular ‘Ulls que no veuen, cor que no sent’. Aquestes diferències mostren com cada idioma té la seva pròpia manera d’expressar idees i conceptes, cosa que enriqueix la nostra comprensió cultural i lingüística.

Els palíndroms i anagrames més divertits en anglès

L’anglès és un idioma ple de jocs de paraules que no només són entretinguts, sinó que també demostren la creativitat i la flexibilitat del llenguatge. Dos dels tipus més interessants daquests jocs són els palíndroms i els anagrames.

Els palíndroms són paraules o frases que es llegeixen igual endavant cap enrere. Aquests jocs de paraules són fascinants perquè requereixen una simetria perfecta. Alguns exemples comuns en anglès inclouen “madam” i “racecar”. Aquestes paraules no només són divertides de descobrir, sinó que també mostren la bellesa de la simetria lingüística.

D’altra banda, els anagrames són el reordenament de les lletres d’una paraula o frase per formar paraules o frases noves. Aquest tipus de joc de paraules destaca la flexibilitat de l’anglès i la capacitat de trobar connexions noves entre lletres i significats. Un exemple clàssic és l’anagrama de “listen” (escoltar) que es pot reordenar per formar “silent” (silenciós). Un altre exemple interessant és “astronomer” (astrònom), que es pot reordenar per formar “moon starer” (observador de la lluna).

Aquests jocs de paraules no són només una manera divertida de jugar amb l’idioma, sinó que també reflecteixen la creativitat inherent a l’ús de l’anglès. Els palíndroms i anagrames conviden els parlants a explorar noves maneres de veure i entendre les paraules, enriquint la seva fluïdesa lingüística .

Paraules més llargues i peculiars en anglès

acadèmia-anglès-sabadell-words

Tot i que l’anglès és un idioma que es caracteritza per tenir una majoria de paraules quotidianes molt curtes, d’una o dues síl·labes, també té algunes paraules que són tan llargues i complicades que semblen gairebé impossibles de pronunciar. Aquestes paraules no són només un desafiament per als parlants, sinó que també reflecteixen la riquesa i la complexitat de l’idioma.

Un exemple clàssic és “antidisestablishmentarianism” , que amb les 28 lletres, és una de les paraules més llargues de l’anglès. Aquesta paraula fa referència a l’oposició a la retirada del suport estatal a una església establerta, específicament l’Església d’Anglaterra al segle XIX. Encara que poques vegades es fa servir en la conversa diària, és un terme interessant que mostra com l’anglès pot combinar múltiples arrels i afixos per crear paraules molt específiques.

Una altra paraula impressionant és “pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosi” , que amb les seves 45 lletres, és la paraula més llarga en anglès segons el diccionari Oxford. Aquesta paraula descriu una malaltia pulmonar causada per la inhalació de pols de sílice molt fi, generalment dorigen volcànic. Encara que és més comunament coneguda com a “silicosi”, el terme complet s’utilitza de vegades en contextos mèdics i científics.

Comparant amb l’espanyol, trobem paraules llargues com “electroencefalografista” (23 lletres), que es refereix a un especialista en l’ús d’electroencefalogrames. Tot i que l’espanyol també té paraules llargues, l’estructura i la formació de paraules en anglès permeten crear termes extremadament extensos i específics.

Aquestes paraules llargues i peculiars no són només fascinants per la seva longitud, sinó que també il·lustren com l’anglès es pot adaptar i expandir per descriure conceptes molt detallats i tècnics.

Els orígens curiosos d’algunes paraules comunes en anglès

L’anglès és ple de paraules que fem servir diàriament sense pensar en el seu origen, però moltes tenen històries fascinants que revelen molt sobre la història i la cultura. Conèixer aquests orígens pot fer que apreciem encara més el nostre vocabulari quotidià.

Una paraula comuna amb un origen interessant és “sandvitx” . Aquest terme prové del Comte de Sandwich, John Montagu, un noble anglès del segle XVIII. Es diu que Montagu, un àvid jugador de cartes, no volia deixar la taula de joc per menjar, i va demanar que li portessin carn entre dues llesques de pa. Així va néixer el “sandvitx”, un menjar ràpid i convenient que avui dia és popular a tot el món.

Una altra paraula amb un origen curiós és “jeans” . Aquest terme prové de la ciutat de Gènova, Itàlia, coneguda en francès com “Gênes”. Els mariners genovesos usaven un tipus de tela resistent per als seus pantalons, que eventualment es va convertir en el material dels texans moderns. Levi Strauss, un immigrant alemany als Estats Units, va popularitzar aquests pantalons al segle XIX, i des de llavors, els texans s’han convertit en una peça bàsica a tot el món. No obstant això, encara que “jeans” originalment feia referència a la tela de Gènova, el teixit que associem avui amb els jeans és denim (que prové de “serge de Nîmes”, un tipus de sarja desenvolupat a la ciutat de Nîmes, França). Lògicament, com que la tela arribava als EUA en caixes amb la inscripció “sergeix de Nîmes”, la gent va començar a anomenar- la denim. Així doncs, en anglès contemporani es parlaria d’una denim jacket, per exemple.

Aquestes històries mostren com moltes paraules que fem servir diàriament tenen orígens sorprenents i sovint estan vinculades a persones, llocs o esdeveniments històrics.

L’anglès en números: dades curioses de l’idioma

acadèmia-anglès-sabadell-teclat-bandera-anglaterra

L’anglès és un idioma ple de xifres sorprenents que en reflecteixen la importància i l’expansió global. Actualment, s’estima que l’anglès té aproximadament 1.022.000 paraules , encara que aquest nombre segueix creixent cada any amb la incorporació de noves paraules. De fet, s’afegeixen al voltant de 4.000 paraules al diccionari d’anglès anualment.

Pel que fa als parlants, l’anglès és l’idioma més parlat al món, amb més de 1.400 milions de persones que l’utilitzen. D’aquests, aproximadament 380 milions són parlants nadius, mentre que 1,080 milions ho han après com a segon idioma. Aquesta àmplia difusió es deu en part al fet que l’anglès és un dels idiomes més estudiats a nivell global.

L’impacte de l’anglès a la comunicació global és immens. Com a llengua franca, facilita la interacció entre persones de diferents cultures i nacionalitats, essent essencial en camps com els negocis , la ciència, la tecnologia i l’entreteniment. El seu predomini en l’educació i els mitjans de comunicació ha contribuït al seu estatus com a idioma universal , permetent una major interconnexió i entesa a nivell mundial.

El rol de l’anglès a la cultura popular ia la tecnologia

L’anglès s’ha consolidat com l’idioma de referència a la tecnologia i l’entreteniment, dominant a Internet, pel·lícules, cançons i xarxes socials. Aquesta predominància és deguda en part a la influència històrica de països anglòfons en el desenvolupament de la tecnologia i la cultura popular. Més del 60% del contingut en línia està en anglès, a més s’utilitzen amb abreujaments i llenguatge propi , cosa que facilita la comunicació global i l’accés a informació.

Al món de l’entreteniment, Hollywood ha jugat un paper crucial en la difusió de l’anglès a través de les seves pel·lícules , que són vistes per milions de persones a tot el món De manera similar, la indústria musical és plena d’èxits en anglès que transcendeixen. fronteres, des dels Beatles fins a artistes contemporanis com Taylor Swift.

A la tecnologia, l’anglès és omnipresent. Termes com “programari”, “clic” i “internet” són d’ús comú a tot el món, independentment de l’idioma nadiu dels usuaris. Aquesta adopció de vocabulari anglès facilita la innovació i la col·laboració internacional a nivell tecnològic, permetent que persones de diferents països treballin juntes de manera més eficient.

La influència de l’anglès en la cultura popular i la tecnologia no només ha impulsat la globalització, sinó que també ha creat una plataforma comuna per intercanviar idees i creativitat. Aprendre anglès obre portes a un gran món d’oportunitats i experiències culturals, connectant persones de tot arreu del món.

Conèixer aquestes curiositats de l’anglès no només fa que l’aprenentatge de l’idioma sigui més entretingut, sinó que també aprofundeix la comprensió i l’apreciació de la llengua. Cada paraula, expressió i dada curiosa ens connecta amb la rica història i la cultura dels països angloparlants, fent que el procés d’aprenentatge sigui més significatiu i divertit.

Si us ha agradat descobrir aquestes curiositats de l’anglès, us convidem a unir-vos a les nostres classes a Clarence House . Aquí, no només milloraràs les teves habilitats a l’idioma, sinó que també et submergiràs en la cultura angloparlant, fent que el teu aprenentatge sigui encara més complet i enriquidor. Vine i descobreix tot allò que l’anglès té per oferir-te!

Comparteix 👉

Clarence House
Clarence House

Ens apassiona ensenyar anglès de manera divertida, flexible i dinàmica amb l'objectiu d'ajudar als nostres alumnes al fet que dominin l'idioma en qualsevol camp de la vida amb una bona fluïdesa.

Recursos per a aprendre anglès per categories

Els nostres cursos:

Informa't 👉Get In Touch

Responsable: Clarence House School of English, S.L. Finalitat: dur a terme l’encàrrec sol·licitat i/o l’enviament d’informació sobre Cursos d’anglès relacionat amb la teva petició.

Legitimació: el teu consentiment lliure, inequívoc i específic per als tractaments on s’ha manifestat afirmativament, havent estat informat de la possibilitat de donar-se de baixa en qualsevol moment. Destinataris: les dades aportades seran guardats per l’empresa Raiola Networking, el meu proveïdor d’email màrqueting que està acollit a l’acord EU-US Privacy Shield i aprovat pel Comitè Europeu de Protecció de Dades.

Drets: Podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, oposició, limitació i suprimir les dades en info@clarencehouse.cat, així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control. Pots revisar la nostra política de privacitat

Novetats del Blog