Últimes places disponibles ¡inscriu-te ja!

Com explicar una història en anglès per brillar al teu examen

acadèmia-anglès-sabadell-noia-aprenent-anglès
Això és el que aprendràs aquí📚

Contar històries és una habilitat essencial en qualsevol idioma, i en anglès no n’és l’excepció. En exàmens orals com IELTS, TOEFL o Cambridge, saber narrar una història de manera efectiva pot marcar la diferència entre una qualificació mitjana i una excel·lent. Aquesta habilitat no sols demostra la teva fluïdesa i coherència, sinó també la teva capacitat per manejar l’idioma amb naturalitat i confiança.

Quan expliques una història, tens l’oportunitat de mostrar una àmplia gamma de vocabulari i estructures gramaticals, cosa que impressiona els examinadors i reflecteix un alt nivell de competència lingüística. A més, una bona història capta l’atenció i manté l’interès de l’oient, cosa crucial en un entorn d’examen.

En aquest post, aprendràs tècniques i consells per preparar històries efectives que t’ajudaran a destacar als teus exàmens orals. Des de com estructurar la teva narrativa fins a quins elements incloure per fer-la més atractiva, et guiarem pas a pas perquè puguis explicar històries que brillin i t’acostin als objectius acadèmics i professionals. Continua llegint!

Per què és important explicar històries a exàmens d’anglès?

Contar històries en exàmens d’anglès és una poderosa eina per avaluar la capacitat dels estudiants d’estructurar i expressar idees de manera fluida. Els exàmens orals com IELTS, TOEFL i Cambridge no només mesuren el teu coneixement de l’idioma, sinó també la teva habilitat per comunicar-te de manera efectiva i coherent. La narració d’històries permet als examinadors observar com organitzes els teus pensaments, fas servir el vocabulari i apliques les regles gramaticals en un context real.

Per exemple, a l’IELTS Speaking Test, podrien sol·licitar-te descriure una experiència personal o narrar un esdeveniment passat. Aquesta tasca no només avalua la teva capacitat per recordar i relatar fets, sinó també la teva habilitat per mantenir la coherència i la cohesió en el teu discurs. De manera similar, al TOEFL podries haver d’explicar una història basada en una imatge o una sèrie d’imatges, cosa que posa a prova la teva capacitat per interpretar i narrar de manera lògica i fluida.

La narració d’històries també està relacionada estretament amb l’avaluació de competències lingüístiques clau. En explicar una història, demostres el teu domini del vocabulari i la gramàtica, així com la teva capacitat per pronunciar correctament i mantenir una entonació adequada. A més, una narració ben estructurada reflecteix la teva habilitat per connectar idees de manera coherent, cosa que és crucial per obtenir una bona puntuació en aquests exàmens.

L´estructura ideal d´una història en anglès per al teu examen

acadèmia-anglès-sabadell-estudiant-examen

Introducció

La introducció de la teva història és crucial per establir el context de manera clara i ràpida, i captar així l’atenció de l’avaluador des del principi. Comença presentant l’escenari i els personatges principals de manera concisa.

Per exemple, podries dir: “Last summer, I went on a memorable trip to the mountains with my best friends.” Aquesta frase estableix el temps, el lloc i els personatges de manera efectiva.

Desenvolupament

En el desenvolupament, descriu els esdeveniments principals de la teva història amb un enfocament a la claredat i la lògica. És important que els esdeveniments segueixin una seqüència cronològica i que cada acció o esdeveniment porti naturalment el següent. Utilitza connectors com “first,” “then,” “after that,” i “finally” per mantenir la coherència.

Per exemple: “First, we set up our tents near beautiful lake. Then, we decided to go for hike in the nearby forest.”

Clímax

El clímax és el punt culminant de la teva història i ha de ser interessant per demostrar el control de l’idioma. Aquí, podeu introduir un gir inesperat o un moment de tensió.

Per exemple: “Suddenly, we heard a loud noise coming from the bushes. We were all scared, but then we saw a deer emerge, which was a huge relief.”

Desenllaç

El desenllaç és crucial per tancar la història de manera coherent i connectar la narrativa amb la pregunta de l’examen. Assegureu-vos de resoldre qualsevol conflicte i de parlar sobre l’experiència.

Per exemple: “In the end, we had amazing time and learned a lot about nature. Aquest trip taught em la importància de preparar-se i tindre calm in unexpected situations.”

Exemples adaptats al context d’un examen (Tip Addicional)

Per a un examen com l’IELTS, podries adaptar la teva història a una pregunta específica, com ara descriure una experiència memorable. Assegureu-vos de practicar diferents tipus d’històries per estar preparat per a qualsevol tema que us puguin demanar.

Tècniques pràctiques per narrar amb èxit al teu examen d’anglès

Planificació ràpida

Abans de començar a explicar la teva història, és crucial organitzar ràpidament les idees. Dedica uns segons a pensar en lestructura bàsica: introducció, desenvolupament, clímax i desenllaç. Anota mentalment els punts clau que vols esmentar. Per exemple, si parlaràs sobre un viatge, pensa en el lloc, les activitats principals i un esdeveniment memorable. Aquesta planificació ràpida us ajudarà a mantenir un flux coherent i evitarà que et quedis sense paraules.

Ús de connectors i transicions

Els connectors i les transicions són essencials per donar fluïdesa a la teva història. Utilitzar-los correctament pot fer que la teva narrativa sigui més fàcil de seguir i més interessant.

Alguns connectors útils inclouen: “first,” “then,” “after that,” “finally,” “however,” i “meanwhile.”

Per exemple: “First, we visited the museum. Then, we had lunch at a nearby cafè. After that, we took a walk in the park.” Aquests connectors ajuden a guiar l’oient a través de la teva història de manera lògica i clara.

Mantingues la història senzilla però impactant

És important mantenir la història senzilla per evitar complicacions innecessàries, però també ha de ser impactant per captar i mantenir l’atenció de l’avaluador. Enfoca’t en un esdeveniment o experiència específica i desenvolupa els detalls rellevants. Evita divagar o incloure-hi massa informació. Per exemple, en lloc de descriure cada detall d’un viatge, concentra’t en un moment destacat, com ara una aventura inesperada o una trobada interessant.

Adaptació del llenguatge al nivell dexamen

Utilitzeu un llenguatge adequat que reflecteixi el vostre nivell d’anglès i el tipus d’examen que esteu prenent. Si ets en un nivell avançat, incorpora vocabulari variat i estructures gramaticals complexes. Si estàs en un nivell intermedi, enfoca’t en la claredat i la correcció. Assegureu-vos que el vostre llenguatge sigui apropiat per al context de l’examen.

Per exemple, a l’IELTS, podries dir: “The breathtaking view from the mountain was unforgettable”, mentre que en un nivell més bàsic podries dir: “The view from the mountain was very beautiful.”

Recursos i exercicis per perfeccionar la teva narrativa

acadèmia-anglès-sabadell-fent-classes-online

Pràctica amb temes comuns d´exàmens

Practicar amb temes comuns d’exàmens és una manera excel·lent de preparar-te per explicar històries en anglès. Alguns temes freqüents inclouen experiències personals, viatges, esdeveniments importants i descripcions de persones o llocs. Per exemple, podries practicar explicant una història sobre “una vegada que vas superar un desafiament” o “el teu viatge favorit”. En practicar, enfoca’t a estructurar la teva història amb una introducció clara, un desenvolupament lògic i un desenllaç coherent.

Enregistraments i autocorrecció

Enregistrar les teves històries i escoltar-les després és una tècnica molt útil per identificar i corregir errors. Utilitza el teu telèfon o qualsevol dispositiu d’enregistrament per registrar la narrativa. En escoltar l’enregistrament, para atenció a aspectes com la pronunciació, l’ús de connectors i la coherència de la història. Anota els errors i torna a practicar per millorar. Aquesta tècnica us ajudarà a ser més conscient de les teves àrees de millora ia guanyar confiança en la vostra habilitat per explicar històries.

Simulacres d’exàmens

Realitzar simulacres i preparació d’exàmens és fonamental per acostumar-te a les condicions reals de l’examen. Estableix un temporitzador i practica explicant la teva història dins el temps assignat. Això us ajudarà a gestionar millor el temps ia assegurar-vos que la vostra història sigui completa i coherent dins del límit de temps. A més, els simulacres et permeten experimentar la pressió de l’examen, cosa que et pot ajudar a sentir-te més preparat i menys nerviós el dia de l’examen real.

Grups destudi

Practicar i conversar anglès amb companys de classe o en grups destudi pot ser molt beneficiós. En explicar històries en grup, pots rebre retroalimentació constructiva i aprendre de les experiències dels altres. A més, escoltar les històries dels teus companys et pot donar noves idees i perspectives per millorar les teves pròpies narratives. Els grups d’estudi també ofereixen un entorn de suport on pots conversar sense sentir-te jutjat, cosa que pot augmentar la confiança i la motivació.

3 exemples d’històries curtes per al vostre examen d’anglès

Història 1: Un Viatge inoblidable

Introducció: L’estiu passat vaig decidir fer un viatge en solitari al Japó. Sempre havia somiat visitar Tòquio i experimentar la seva cultura única. Desenvolupament: En arribar, em va sorprendre la barreja de tradició i modernitat. Vaig visitar temples antics i gratacels impressionants. Un dia, mentre explorava un mercat local, vaig conèixer un grup de turistes que es van convertir en els meus amics de viatge. Clímax: Durant una excursió a la Muntanya Fuji, ens vam perdre al bosc. Encara que estàvem espantats, treballem junts per trobar el camí de tornada. Desenllaç: Finalment, trobem un senyal que ens va portar de tornada al sender principal. Aquesta experiència em va ensenyar la importància de la cooperació i la resiliència.

Habilitats demostrades: Aquesta història mostra la capacitat d’estructurar una narrativa clara i coherent, fer servir vocabulari variat i mantenir una pronunciació adequada. A més, reflecteix l’habilitat per descriure esdeveniments i emocions de manera efectiva.

Història 2: Un projecte escolar reeixit

Introducció: El meu darrer any de secundària, vaig participar en un projecte escolar sobre energies renovables. El nostre objectiu era crear un model de casa sostenible. Desenvolupament: Treballem en equip per investigar i dissenyar el model. Cada membre tenia una tasca específica, des de la recol·lecció de materials fins a la construcció del model. Clímax: Durant la presentació, el nostre model es va trencar accidentalment. Tot i això, improvisem i expliquem el nostre projecte amb entusiasme i detall. Desenllaç: Tot i el contratemps, rebem elogis per la nostra creativitat i treball en equip. Aquesta experiència em va ensenyar a fer servir situacions imprevistes ia treballar sota pressió.

Habilitats demostrades: Aquesta història destaca la capacitat de treballar en equip, resoldre problemes i comunicar idees de manera clara i efectiva. També mostra lús de vocabulari tècnic i lhabilitat per mantenir la coherència sota pressió.

Història 3: Una trobada inesperada

Introducció: Una tarda, mentre passejava pel parc, vaig trobar un cadell abandonat. Semblava espantat i afamat. Desenvolupament: Vaig decidir portar-lo a casa i cuidar-lo. El vaig alimentar i li vaig donar un lloc càlid per dormir. L’endemà, el vaig portar al veterinari per assegurar-me que estava sa. Clímax: Mentre buscava els seus amos, em vaig encaprinyar amb el cadell. Finalment, vaig descobrir que havia estat abandonat deliberadament. Desenllaç: Vaig decidir adoptar-lo i donar-li una llar amorosa. Aquesta trobada inesperada em va ensenyar la importància de la compassió i la responsabilitat.

Habilitats demostrades: Aquesta història mostra la capacitat de narrar esdeveniments personals amb claredat i emoció. També reflecteix l’ús de vocabulari descriptiu i l’habilitat per connectar amb l’oient mitjançant una experiència commovedora.

Adaptació dels exemples (Tip Addicional)

Aquestes històries es poden adaptar a diferents preguntes dexamen. Per exemple, la història del viatge es pot modificar per a preguntes sobre experiències culturals, mentre que el projecte escolar es pot adaptar a preguntes sobre treball en equip o èxits acadèmics. La història de la trobada amb el cadell es pot utilitzar per a preguntes sobre responsabilitats o experiències personals significatives.

Errors comuns en explicar una història en exàmens i com evitar-los

acadèmia-anglès-sabadell-tres-persones-pensant

Desviaments del tema

Un dels errors més comuns en explicar una història en anglès en un examen és desviar-se del tema principal. Això pot passar quan afegeixes massa detalls irrellevants o t’allunyes del punt central de la història. Per evitar-ho, mantingues sempre al cap la pregunta de l’examen i assegura’t que cada part de la teva història hi estigui relacionada. Practica l’habilitat de resumir i enfoca’t als esdeveniments més importants.

Manca de cohesió

La manca de cohesió pot fer que la teva història sigui difícil de seguir. Això passa quan els esdeveniments no estan connectats de manera lògica o quan saltes d’un punt a l’altre sense transicions clares. Utilitza connectors i transicions com “first,” “then,” “after that,” i “finally” per guiar l’oient a través de la teva narrativa. Practicar l’estructura de la teva història abans de l’examen també et pot ajudar a mantenir la coherència.

Ús incorrecte de temps verbals

L’ús incorrecte dels temps verbals és una altra errada freqüent. Canviar de temps verbal sense raó pot confondre l’oient i afectar la claredat de la teva història. Assegureu-vos de mantenir la consistència en el temps verbal que escolliu. Per exemple, si esteu explicant una història en passat, feu servir verbs en passat al llarg de tota la narrativa. Practica amb exercicis de temps verbals per reforçar el teu coneixement.

Consells per evitar errors (Tip Addicional)

  1. Planifica la teva història: Dedica uns segons a organitzar les idees abans de començar a parlar.
  2. Mantingues la simplicitat: Enfoca’t en els esdeveniments principals i evita detalls innecessaris.
  3. Usa Connectors: Utilitza connectors i transicions per mantenir la coherència i la fluïdesa.
  4. Practica els temps verbals: Assegureu-vos d’usar els temps verbals correctament i de manera consistent.
  5. Revisa i corregeix: Si és possible, enregistra les teves pràctiques i escolta per identificar i corregir errors.

Conclusió: Prepara’t per impressionar al teu examen d’anglès

En aquest post, hem explorat la importància de saber explicar històries en anglès, especialment en exàmens com el Cambridge First Certificate (FCE o B2), el Cambridge Advanced (CAE o C1), l’IELTS, o el TOEFL. Hem comentat com una bona narrativa pot demostrar la teva fluïdesa, la coherència i el domini de l’idioma. També revisem l’estructura ideal d’una història, tècniques pràctiques per millorar la narrativa, exemples concrets i com evitar errors comuns.

La pràctica i la preparació són essencials per perfeccionar aquesta habilitat. Conversar i explicar històries de manera efectiva no només us ajudarà a obtenir una millor qualificació, sinó que també us donarà la confiança necessària per comunicar-vos amb claredat i seguretat.

Vols assegurar-te estar llest per al teu examen? Uneix-te a les nostres classes de preparació a Clarence House Sabadell, on t’ajudarem a perfeccionar la teva narrativa i altres habilitats clau. Comença avui mateix!

Comparteix 👉

Clarence House
Clarence House

Ens apassiona ensenyar anglès de manera divertida, flexible i dinàmica amb l'objectiu d'ajudar als nostres alumnes al fet que dominin l'idioma en qualsevol camp de la vida amb una bona fluïdesa.

Recursos per a aprendre anglès per categories

Els nostres cursos:

Informa't 👉Get In Touch

Responsable: Clarence House School of English, S.L. Finalitat: dur a terme l’encàrrec sol·licitat i/o l’enviament d’informació sobre Cursos d’anglès relacionat amb la teva petició.

Legitimació: el teu consentiment lliure, inequívoc i específic per als tractaments on s’ha manifestat afirmativament, havent estat informat de la possibilitat de donar-se de baixa en qualsevol moment. Destinataris: les dades aportades seran guardats per l’empresa Raiola Networking, el meu proveïdor d’email màrqueting que està acollit a l’acord EU-US Privacy Shield i aprovat pel Comitè Europeu de Protecció de Dades.

Drets: Podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, oposició, limitació i suprimir les dades en info@clarencehouse.cat, així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control. Pots revisar la nostra política de privacitat

Novetats del Blog